Què és Reptes Solidaris?

Què és Reptes Solidaris?

Reptes Solidaris és un projecte que pretén canalitzar la meva passió per l’esport cap a alguna cosa més constructiva que la meva pròpia satisfacció personal.

Com funciona Reptes Solidaris?

Com funciona Reptes Solidaris?

Es tracte d’un contracte. Jo em marco un repte esportiu, una fita que m’il·lusioni, i fixo uns objectius. Si els compleixo, tots els que us hagueu compromès a seguir-me i recolzar-me haureu de fer una donació determinada a un projecte de cooperació i desenvolupament. És molt senzill, si jo compleixo algun dels objectius fixats, tu col·labores amb una causa justa.

Quin és el meu primer repte?

Quin és el meu primer repte?

He decidit preparar-me per la Marató de Barcelona que es celebrarà el 6 de març del 2011. Els objectius fixats per aquesta prova i el compromís que us proposo que assumiu són els següents:

1.Si aconsegueixo acabar la Marató, la donació serà de 5 euros per persona.
2.Si el temps real és inferior a les 4 hores, la donació serà de 10 euros per persona.
3.Si el temps real és inferior a les 3 hores 30 minuts, la donació serà de 15 euros per persona.
4.Si el temps real és inferior a les 3 hores 15 minuts, la donació serà de 20 euros per persona.
5.Si el temps real és inferior a les 3 hores, la donació serà de 30 euros per persona.

A on anirà el teu donatiu?

A on anirà el teu donatiu?

Les donacions que s’efectuïn en el cas en que jo compleixi algun dels objectius establerts seran gestionades per l’Associació Selva Camerun i es destinaran a un projecte molt concret: L’escolarització de nenes i nens en aquesta zona.

Segons la pròpia Associació, el cost d’escolaritzar una nena o un nen durant un any en un curs de primària és de 40 euros. El destí, per tant, és molt clar. Com mes siguem i com millor ho faci jo el dia de la prova més nenes i nens es podran escolaritzar.

Què has de fer per comprometre’t?

Què has de fer per comprometre’t?

Només has d’enviar un correu electrònic a reptessolidaris@gmail.com indicant:

Nom i cognoms
Adreça
Correu electrònic
Telèfon de contacte

En poc temps el teu nom i cognoms apareixeran a la llista de compromesos que publicaré al Blog i, un cop assolit el repte, l’Associació Selva Camerun es posarà en contacte amb tu per indicar-te com has de fer el donatiu.

Apunta’t!

Apunta’t!

Els grans atletes i tots aquells que, sense ser professionals, practiquen esports de resistència, diuen sempre que el cap pot més que el cos, que les carreres no només s’acaben per cames i que cal una fortalesa mental per patir i continuar fins al final. Doncs bé, jo miraré de posar les cames i em prepararé per això, però necessitaré sentir la força del vostre compromís per assolir un bon objectiu. Si t’apuntes correràs amb mi i junts ho podrem conseguir!!!

dimecres, 2 de febrer del 2011

Mitja de Barcelona: Pel bon camí.

El passat diumenge 30 de gener vaig córrer la Mitja Marató de Barcelona. Era un dia important, ja que el varem plantejar com un test per saber com estic i per començar a definir el resultat pel que lluitarem el dia 6 de març a la Marató de Barcelona. El fet és que la vaig córrer en 1:30:23 i vaig superar el test. I no només pel resultat, ni tan sols pel fet que l’últim parcial sortís millor que els tres anteriors, sinó perquè les sensacions van ser realment bones.

Havíem fet una planificació prudent. El plantejament inicial era fer un primer tram de 3Km a un ritme alt, un tram de 12Km a un ritme més còmode però constant i, finalment, veure si als últims 6Km era capaç de pujar el ritme progressivament fins arribar a la meta. Com us deia, la prova no era un objectiu en sí mateix sinó, un indicador de cara a la Marató. Però, com que l’Albert sap que ens hi juguem molt, tampoc podíem passar-nos de prudents i hi havia un “pla B”. Si després del Km3 em trobava còmode amb aquell ritme, podia provar de mantenir-lo fins al final. I així va ser. I va sortir clavat. Vaig fer tota la cursa a 4:18 el Km i encara vaig poder fer un progressiu al final. No sóc capaç d’explicar la sensació que vaig tenir a l’arribada. Havia estat força angoixat pel que em va passar al peu unes setmanes abans i acabar la Mitja d’aquesta manera m’ha donat aire i estic molt motivat per encarar les cinc setmanes que resten pel gran dia.

Muscularment també em vaig trobar molt bé. I estic segur que les sessions de peses i les visites al fisio han sigut claus en aquest aspecte. Seguirem en aquesta línia, així que, Christian, tindràs feina amb mi!

El recorregut per Barcelona va ser maquíssim, malgrat la pluja hi havia força gent animant i, entre la gent, la família, que mai falla, i una sorpresa que em van preparar el Javi i l’Estefania. Quins amics mes macos que tinc!

En fi, que el dia va sortir rodó. Que estic gaudint molt d’aquesta experiència i que tot és gràcies a vosaltres, al vostre compromís i a les forces que em transmeteu cada dia. No em canso de repetir-ho: Gràcies, gràcies, gràcies!

No se si us heu adonat però crec que formem un gran equip! ;)



Dani Duro



3 comentaris:

  1. La planificació i els plans que expliques són excel·lents, i encara més tenint en compte que t'hi has trobat tan bé.

    Sempre dic a la gent que no ha corregut mai que anar a 6 minuts per quilòmetre és anar al trot; anar a 5 min/km ja és començar a veure passar les coses una mica més ràpides, una primera fita per a un corredor popular; i acostar-se o tocar els 4 min/km ja és córrer de debò; baixar als 3 min/km està reservat a un nombre molt més reduït de corredors.

    Una mitja a 4.18 min/km és un autèntic plaer si les sensacions, tal com descrius, són bones.

    Per tant, moltes felicitats! El nostre projecte i el teu repte està en bones... cames!

    Una abraçada i endavant les atxes maratonianes!

    ResponElimina
  2. Muy bien Dani! Vas por el buen camino.
    Que tengas mucha suerte, te la mereces!

    ResponElimina
  3. Jordi Boladeras, moltes gàcies pel teu comentari. Com sempre, és un plaer llegir-te! M'ha encantat lo de "en bones cames"! ;)

    Jordi Esquerigüela, gracias por los ánimos y un fuerte abrazo!

    ResponElimina